Fotboll

Kollektivet ska ta WIK uppåt igen

Fotboll Det var besviket ifjol när Waggeryd IK:s damer tvingades lämna division 3. Nu vill man vara med och slåss om en återkomst.

Arkivbild. Foto: Per Bunnstad

En ”normal” säsong så hade inte WIK åkt ur sin serie. Men då damernas seriesystem gjordes om så blev Waggeryd ett offer för detta och trots en femteplacering tvingas man nu spela i fyran istället.

Tränaren Mathias Johansson ser dock fram mot utmaningen som väntar.
– Vi har en yngre trupp i år och det är spännande, berättar han.

Måldrottningen har lämnat

Anfallaren Astrid Berg gjorde 14 mål på lika många matcher ifjol. Hon har nu lämnat för Jönköping Södra. Man har också tappat några yngre tjejer som har lagt av. Istället så har man lyft upp från ungdomslaget.

Vilka blir nyckelspelare för er i år?
– Vi har en rutinerad stomme. Vi har en handfull tjejer som är födda 07-08 som har varit med i lite träningsmatcher och gjort väldigt bra ifrån sig. Så det är svårt att peka ut någon speciell. Vi ska vara ett kollektiv med ett lite annorlunda försvarsspel jämfört med ifjol.

Vad blir annorlunda i försvarsspelet?
– Vi har ändrat om lite i hela formationen och spelar utifrån spelarmaterialet i år och inte som vi brukar spela. Det känns bra hittills.

Serieupplägget i division 4 är lite annorlunda i år. Under våren möts lagen i enkelmöten och de fyra främsta går vidare till något som kallas för uppflyttningsserien.
– Vi ska i alla fall slåss om den platsen så vi kan få spela om att gå upp i höst, berättar Mathias Johansson som svar på var målsättningen ligger.

Vilka lag i serien kommer vara med och slåss i toppen?
– Det är jättesvårt att säga, men vi ska vara ett av dem tycker jag. Värnamos ungdomslag, ja de kan ju ställa upp med vad som helst. Bankeryds c-lag vet man inte heller vad de kan komma med.

Försäsongen har bjudit på fina resultat för Johanssons gäng. På måndag är det dock skarpt läge när Hovslätt väntar i seriepremiären.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *