Fotboll

Kommunen om matchflytten: ”Vi har gjort som vi gjort i alla år”

Fotboll IFK Värnamo tvingas flytta ännu en hemmamatch på grund av att Finnvedsvallen inte godkänns för allsvenskt spel. Frågan många ställer sig är naturligtvis: Hur har det kunnat bli så här? – Det är en bra fråga och det undrar vi också egentligen, säger Lars Grahn som är enhetschef i Värnamo kommun.

Arkivbild som inte har samband med nuvarande situation.

Lars Grahn förklarar att det egentligen beror på två saker att man inte lyckats få planen i speldugligt skick. Dels den kalla våren som gjort att växtligheten inte kommit igång.
– Hade vi haft värme i planen, vilket de flesta har så kanske vi hade rett ut detta. Men nu har vi inte det. Vi har ett enklare system där vi blåser in luft och det är inte tillräckligt.

Ska titta på om man kunnat göra något annorlunda

Han berättar också att planen drabbats av skador under vintern och där ska man gå tillbaka och titta på vad man hade kunnat göra annorlunda för att förhindra dessa.
– Finnvedsvallen ligger i ett vattentäktområde och det gör att vi inte kan behandla planen med vilka medel som helst.

Hade ni från kommunens sida kunnat göra något annorlunda?
– Det är det vi får försöka gå tillbaka och se.

Det har ju varit en kall vinter och vår. Hade ni från kommunens sida kunnat förutse den uppkomna situationen?
– Nej, det kunde vi egentligen inte gjort. Vi har gjort precis likadant som vi gjort i alla år egentligen och vi tittar någonstans sex till åtta veckor före den dagen som seriepremiären ska ske. Då är det dags att göra en åtgärd och täcka planen och slå på eventuell värme med de resurser vi har. Det har vi gjort, det som hände var att veckan vi skullebörja så kom det en decimeter snö och det har vi fått ytterligare en gång efter det.

IFK Värnamo är hyresgäst på Finnvedsvallen. Huruvida kommunen kommer kompensera klubben ekonomiskt kan inte Lars Grahn svara på.
– Min uppgift är att sköta planen, vad som är skrivet i avtal ligger på högre nivå. De frågorna får politikerna svara på.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *