Fotboll

Legendaren om arenan: ”Ser görmysig ut”

Fotboll Finnvedsvallen lovordas av fotbollslegendaren Glenn Hysén. 

Finnvedsvallen lovordas av fotbollslegendaren Glenn Hysén. Bilder: David Alin

Unibet är en huvudspelare inom den svenska bettingmarknaden, och med hjälp av sina unika rättigheter för allsvenskan och superettan ville man komma ännu närmre befintliga och nya kunder genom att bygga kännedom och förtroende. Tillsammans med Passion Lab skapade Brand Studio konceptet ”Gameday med Glenn”, där fotbollslegenden Glenn Hysén diskuterar fotboll. I det senaste avsnittet rankar han allsvenskans fem största profiler 2023 och ligans snyggaste matchställ men han rankar även de fem skönaste arenorna. På förstaplats hamnar Gamla Ullevi i Göteborg, men på femteplats hittar vi en arena som han aldrig har besökt men som han drömmer om att besöka: Finnvedsvallen i Värnamo. 

– Detta är helt sjukt, men jag har aldrig varit där. Däremot har jag sett den på tv flera gånger, även när de har svept runt med kameran så att man fått se hela anläggningen. Ser görmysig ut. Jag måste dit, säger han i intervjun. 

Såhär ser arenalistan ut: 

1) Gamla Ullevi, Göteborg
”Nu spelade jag ju i stort sett bara på Ullevi men jag har varit massa gånger på Gamla Ullevi och älskar arenan och stämningen som är där. Den är lagom stor också för dagens Blåvitt.”

2) Örjans vall, Halmstad
”En klassisk och riktig skön arena med bra atmosfär. Det var alltid kul att åka dit och spela.”

3) Siljevi, Grebbestad
”Man bara måste dit. Jag har spelat några uppvisningsmatcher där. En klassisk svensk mindre arena, sådana som man är uppvuxen med. Ligger sketfint.”

4) Stora Valla, Degerfors
”Detta är en arena som andas fotbollskultur. Har varit där flertalet gånger – men har nog bara spelat en enda match där, och det var någon välgörenhetsmatch. Kanske något som ”Svennis” drog ihop. Men som sagt: Fotbollskultur.

5) Finnvedsvallen, Värnamo
”Detta är helt sjukt, men jag har aldrig varit där. Däremot har jag sett den på tv flera gånger, även när de har svept runt med kameran så att man fått se hela anläggningen. Ser görmysig ut. Jag måste dit.”

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *