Fotboll

Mål i slutminuten sänkte WIK: ”Jäkligt surt”

Fotboll Waggeryds IK förlorade med uddamålet borta mot Zenith.

Genrebild

Taktiken var tydlig inför bortamatchen i Göteborg: ligg tajt i försvarsspelet, håll i bollen och gå på kontringar. Det blev en tuff match där Zenith tog hand om bollinnehavet medan WIK skapade chanserna. Dock var det hemmalaget som var effektivt när de tog ledningen i matchen, men Waggeryd kom tillbaka och kvitterade.

– Det var en ruggigt tuff men bra division 3-match, säger tränaren Thomas Johansson.

WIK fortsatte att skapa chanser men saknade skärpan i avsluten. I stället fick Zenith sista ordet. I den 89:e matchminuten gjorde hemmalaget 2–1. Resultatet stod sig matchen ut och WIK fick åka hem tomhänta från Göteborg.

– Vi gör en jättebra match. Vi står upp bra och jag tycker att vi har bra chanser. Likt förbannat gör de två mål på sina möjligheter, det är jäkligt surt. Jag måste ändå ge grabbarna en stor eloge för de gör en jäkligt bra match. Det är surt att ännu en gång tappa poäng i slutminuterna, men det är ett bra gäng. Vi knyter ihop nävarna och kommer igen. Hela laget får en eloge för sin insats, men lagkaptenen William Andersson får extra beröm i dag för det sättet som han håller ihop mittfältet på, han gör det jättebra, säger Thomas Johansson.

 

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *