Fotboll

Bildextra: Mål i slutminuterna frälste SIS

Fotboll Ett sent mål frälste Skillingaryds IS herrar hemma mot Klevshults SK. Uppdaterat med bilder.

  [1/12]

  [2/12]

  [3/12]

  [4/12]

  [5/12]

Hemmaklcken  [6/12]

  [7/12]

  [8/12]

  [9/12]

Ett frisparksmål till 1–0  [10/12]

SIS-glädje  [11/12]

  [12/12]

Arkivbild från tidigare match under säsongen: Per Bunnstad

242 åskådare hade tagit sig till Movalla för att bevittna det heta lokalmötet mellan Skillingaryds IS och Klevshults SK.

Matchen blev en jämn historia som kom att avgöras i slutskedet. I den 89:e minuten gav Jonathan Gustafsson hemmalaget ledningen på frispark och det sena målet kom att resultera i tre poäng till SIS.

– Det var gött med den andra 1–0-segern mot Klevshult den här säsongen. Resultatet är det viktiga och det fick vi med oss. Annars var det ingen match som man kommer ihåg, direkt. Det var ett typiskt derby. Vi har haft en enorm sjukstuga den här veckan där en tredjedel av truppen har haft covid-liknande symtom att vi lyckades vinna får vi vara väldigt glada över. Spelarna fick gräva djupt, de kände sig risiga, därav var spelet var rätt hafsigt. Med tanke på det så ska vi vara nöjda över att vi lyckats hålla nollan två gånger om i år mot Klevshult, för de har ett gäng bra spelare, säger SIS-tränaren Anders Fredén.

– Nu ska vi se till att försöka avsluta bra mot Hook nästa helg. Vi har fortfarande chansen att avsluta på den övre halvan och det hade varit kul om vi hade kunnat vinna alla fyra derbyn den här säsongen. Det har varit imponerande att se hur snabbt spelarna har tagit sig samman och blivit stabila. De har en bra mentalitet, säger Anders Fredén.

Klevshultstränaren Anders Forsman var inte belåten med slutresultatet.

— Det var surt med en förlust i dag. Det var inte en rättvis seger, oavgjort hade varit mer rättvist. Vi hade våra chanser i den första halvleken som vi skulle satt dit, men bollen ville inte in i dag. Och målet de gör gör de på vad vi menar är en feldömd frispark. Det är lite tråkigt, men det är som det är. Sedan tycker jag inte att det var något skönspel utan snarare ett ställningskrig åt båda hållen. Ett oavgjort resultat hade varit rättvist, säger han.

Text: David Alin
Foto: Per Bunnstad

SIS kommande hemmamatcher:

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Tränarparet lämnar SIS
LÄS MER:  Klevshult föll med 2–3
LÄS MER:  Tionde raka för SIS

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *