Fotboll

Nigerian klar för IFK Värnamo

Fotboll IFK Värnamo har värvat den nigerianske anfallaren och ytterforwarden Johnbosco Samuel Kalu. Han är 24 år och kommer närmast från Räppe Goif utanför Växjö. Kontraktet är skrivet på tre år.

Johnbosco i Vrigstad vid match mot Värnamolaget Liljan. Arkivbild. Foto: Hedin Väisänen  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Johnbosco har varit en målspottare i flera år som 2021 hos Vrigstad. När man mötte Liljan i Värnamo och vann med 7–0 svarade han för fem mål och spelade fram till de två andra.

– Jag är fullständigt övertygad om att den här killen kommer blomma ut till något extraordinärt här i IFK Värnamo. Jag har sällan skådat en spelare med en sådan tempoväxling som Kalu besitter. Hans förmåga att tempoväxla med bollen nära intill fötterna i kombination med hans majestätiska styrka gör honom unik. Nu är det upp till oss att ge honom den tiden som han behöver för att acklimatisera sig och sen är jag övertygad om att vi kommer betrakta det här som en fullträff, säger Enes Ahmetovic som är sportchef hos IFK.

– Jag känner mig extremt tacksam och motiverad över möjligheten att få ansluta till IFK Värnamo. Jag lovar samtliga i den här föreningen och dess supportrar att jag kommer ge allt för föreningen och för mitt lag. Jag är här för att vinna fotbollsmatcher tillsammans med mitt nya lag, säger Johnbosco Samuel Kalu.

Johnbosco Samuel Kalu. Pressbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *