Nu blir det fyran för BLIK

Fotboll Bredaryd Lanna IK får finna sig i att bli nedflyttad till fyran nästa år efter storförlust med 1–6 (1–3) borta mot Astrio.

Hemmalaget tog direkt kommandot och det var först i 13:e minuten som BLIK kom till sitt första riktiga fall och det blev ledning på det. Fast det var ett självmål.
– Vi tände till lite men tio minuter senare släppte vi in 1–1, noterar tränaren Patrik Magnusson.

2–1 kom 28 minuter och 3–1 efter 37. I andra halvlek kom målen i musterna 56, 66 och 71.

BLIK var närmast utspelat och får tacka sin fantastiske målvakt Daniel Gosciniak för att det inte blev fler baklängesmål:
– Han gjorde ett tio fantastiskt fina räddningar, berömmer tränaren.
Bra kämpainsatser i övrigt av Theo Rydén, Rasmus Bengtsson och Ekber Sjerotanovic.

Det ser int bara mörkt ut för BLIK utan snarare becksvart. Man kan notera. Det blev bara ett år i trean. Man får ta steget ned en division för att tampas med V-Södra, Waggeryd med flera lag.

BLIK har tappat flera spelare och en del har bara spelat matcher och inte kunnat träna av olika orsaker:
– Det håller inte i trean, säger Patrik Magnusson.

Hur det blir 2019 är för tidigt att sia om, såväl för Patriks egen del som för laget i övrigt. Det är viktigt att behålla stommen och fylla på om man ska bli ett lag att räkna med igen.

Säsongen 2018 är dock inte avslutad. Det återstår två matcher. Avståndet är dock ointagligt upp till kvalplatsen.