Fotboll

Oscar lämnar IFK Värnamo

Fotboll Det står nu klart att Oscar Johansson Schellhas och IFK Värnamo går skilda vägar. Däremot är det ännu inte känt vilken klubb han ska spela för i år men ett hett tips är allsvenska konkurrenten Elfsborg.

Oscar Johansson Schellhas till vänster. Arkivbil: Hedin Väisänen

Oscar var förra säsongen en av de allra bästa hos IFK och det kommer att bli svårt att hitta ene ersättare med sådan kapacitet.

– Oscar anslöt till föreningens akademiverksamhet från Gnosjö IF och därifrån tog han klivet upp i vårt representationslag. Redan som 18-åring fick han debutera i superettan under säsongen 2013 och resten är en väldigt fin historia. Den spelskicklige mittfältaren har noterats för 217 framträdande för IFK Värnamo i tävlingssammanhang och på dessa har det blivit 30 fullträffar och 25 framspelningar, uppger IFK i ett pressmeddelande.

2018 lämnade Oscar för Trelleborgs FF men inför säsongen 2021 kom han tillbaka till föreningen och han har sedan dess varit en starkt bidragande faktor till föreningens fina och historiska resa. En resa som först innebar avancemang från superettan till allsvenskan och sedan två fina säsonger för både Oscar och föreningen i fotbollens finrum.

– Självklart hade vi gärna velat behålla Oscar och vi har gjort vårt absolut yttersta för att göra det. Vi har dock varit medvetna om att det sannolika utfallet skulle vara en framtid utan honom och vi har utgått från det och betraktat det hela som en enormt stor bonus om han skulle bli kvar. Oscar har varit en mycket uppskattad person bland såväl spelare, ledare, anställda och samtliga som berörs av IFK Värnamo. Det är en väldigt fin fotbollsspelare som nu går vidare i sin karriär. Trots att han lämnar så tycker jag att Oscar har varit väldigt korrekt, ärlig och respektabel genom hela dialogen. Jag och föreningen kan inget annat än att tacka honom för allt han har uträttat här och önska honom ett väldigt stort lycka till i hans framtida åtaganden. Kör hårt och på återseende Oscar, hälsar IFK:s noterar Enes Ahmetovic.

• Oscar tackar
– Vi har år för år gjort historiska resultat med klubben. Jag har växt otroligt mycket tillsammans med IFK under denna tid både som person och spelare. För detta vill jag verkligen tacka alla ledare, spelare, supportrar samt alla runt omkring IFK Värnamo. Jag önskar er ett stort lycka till, hälsar Oscar.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *