Fotboll

Rydaholm vände och vann – trots utvisningen

Fotboll I sista minuten gjorde Rydaholm det vinnande målet efter att ha spelat med en man mindre i en hel halvlek. Matchen mot Vislanda slutade i vinst med 3-2, (2-2). Uppdaterad.

— Idag kändes det inte så bra. Dels spelar vi inte så bra utan det blir mer en krigarmatch än fotbollsmatch, dels tvingas vi spela med tio man på plan efter att vi får en man utvisad efter två gula kort, säger tränaren Magnus Schöldsten.

— Det är dessutom vår första match på gräs och bollen studsar hit och dit.

Vi tar ledningen och sedan rann de igenom ett par gånger så att det står 2-2 inför andra halvlek. De spelar ju mycket på kontringar och långa bollar och vi försöker att spela men det är ju tufft när vi är en mindre på plan. Tillslut får vi in sista målet genom en straff.

Målen görs av Amin Nshimirimana, Gentrit Bungu och ett självmål av Vislanda.

— Vi hade inte spelat mot Vislanda innan men vi förväntade oss tuffa närkamper, vilket det även blev. Vi måste dock jobba vidare på att kunna stoppa dessa långbollar.

Schöldsten vill ge extra beröm till målvakten Theodor Haglund och mittfältaren Ali Husseini, samt assisterande domaren som ”gör ett riktigt bra jobb på vår kant och hjälper huvuddomaren jättebra.”

— Vi hade inte varit nöjda med en poäng i denna matchen trots att vi på slutet spelade med tio man, så det var viktigt med tre poäng, avslutar Schöldsten.

 

Text: Linn Törnberg

 

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *