Fotboll

Säger nej till Ryssland

Fotboll Svenska Fotbollförbundet styrelse har beslutat att det svenska herrlandslaget inte kommer att spela en eventuell slutspelsmatch mot Ryssland – oavsett var matchen spelas. Förbundsstyrelsen uppmanar samtidigt FIFA att ställa in de slutspelsmatcher i mars där Ryssland deltar.

Karl-Erik Nilsson, ordförande i förbundet

 – Den olagliga och djupt orättfärdiga invasionen av Ukraina omöjliggör för närvarande allt fotbollsmässigt utbyte med Ryssland. Vi uppmanar därför FIFA att fatta beslut om att de playoff-matcher i mars där Ryssland medverkar ställs in. Men oavsett vad FIFA väljer att göra kommer vi inte spela mot Ryssland i mars, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.

– Vi har svårt att tro att FIFA inte kommer att följa vår uppmaning. Ryssland kan inte vara med så länge detta vansinne pågår.

Enligt nuvarande plan spelar Ryssland mot Polen i Moskva den 24 mars. Sverige möter Tjeckien på Friends Arena samma datum. Om Ryssland vinner möts segrande lag i Moskva den 29 mars.

– Vid sidan av de moraliska skälen, som i sig är mer än nog, kan man också fråga sig hur matcher med Ryssland inblandade ska kunna garanteras rent säkerhetsmässigt i nuläget – även om de skulle flyttas neutral plan.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *