Sebastian avgjorde för Waggeryds IK

Fotboll Waggeryds IK stod pall och besegrade Smålandsstenars GoIF på Domarvallen med 4–3. – Men, det var med hjärtat i halsgropen, säger WIK-tränaren Roger Andersson.

Sebastian Andersson. Arkivbild

Vårmötet i Vaggeryd vann WIK också med uddamålet, 2–1. Den här gången var Smålandsstenar mest i behov av poängen då de befinner sig på negativ kvalplats.

– De har ett ungt men väldigt fint spelande lag, rosar Roger Andersson.

Hemmalaget tog ledningen redan i tredje minuten, men WIK kvitterade i åttonde genom Sebastian Andersson. Han gjorde också 1–2 i 17:e och Salman Mohamed Elmi ökade till 1–3 i 44:e.

– Men, SGoIF hann också reducerade innan halvlekens slut, konstaterade WIK-tränaren.

Och, andra halvlek var inte gammal förrän Smålandsstenar hade gjort 3–3.

– Sedan hade de straff, men vår målvakt räddade.

Mikael Petersson stod i WIK-buren och bidrog därmed till segern som Sebastian Andersson grejade med 3–4. ”Sebbe” gjorde därmed tre mål.

– Förutom Mikael i målet var det i övrigt jämnt, ansåg Roger.