Fotboll

Sex kandidater till Morfars minne

Fotboll Sex föreningar av sex möjliga har nominerat spelare till utmärkelsen Morfars minne. Uppdaterat.

Tova Lilja, Bors SK  [1/6]

Saga Andersson, Bredaryd kombination  [2/6]

Tova Ahlström, IFK Värnamo  [3/6]

Ebba Andersson, Rydaholms Goif  [4/6]

Nova Karlsson, Skillingaryds IS  [5/6]

Cecilia Råvik, Waggeryds IK  [6/6]

Pristagaren presenteras senare.

I år handlar det om spelare från :

• Bors SK
• IFK Värnamo
• Bredaryd Lanna kombination
• Rydaholms Goif
• Skillingaryds IS
• Waggeryds IK

Vi har kompletterat med en klubb då det hade blivit fel vid den första presentationen.

Tidigare års pristagare:
2018 Mona Chahrour, IFK Värnamo
2019 Moa Svensson, Bors SK
2020 Vilma Nilsson, Rås Lb
2021 Karin Johansson Waggeryds IK

De nominerade

Karin Johansson utsågs 2021

• Bors SK: Ebba Andersson.
Ebba är tryggheten själv lugn och stabil tjej både på och utanför planen. Ebba är en klok mittbacksspelare som värderar sina beslut väl. Vid motståndarnas anfall har hon full koll på sin backlinje, här är det mycket svårt att komma igenom.

• Bredaryd Lanna IK Kombination: Saga Andersson.
Saga har varit en väldigt viktig spelare som har växt och tagit en stor roll i laget som mittback. Hon har alltid en bra och positiv inställning både på träning och match. Hon har också alltid haft hög närvaro på alla aktiviteter.

• IFK Värnamo: Tova Ahlström.
Hon gick redan 2021 in i IFK Värnamos A-lag i division 1, men nu 2022 blivit en viktig kugge i Värnamos backlinje. Med en helt fantastisk känslig vänster fot levererar hon passningar med god precision i varje match . Tova har utvecklats till en väldigt komplett fotbollsspelare som även kan kliva in i ett anfall och levererar när man behöver förändrar en matchbild .

• Rydaholms SK: Tova Lilja.
Tova älskar fotboll och hon vill inte vill missa en endaste träning eller spelminut. Tova är superenergisk och backar inte för något även om motståndet storleksmässigt är dubbelt så stort. Tova är också otroligt engagerad och har full koll på motståndarna.

• Skillingaryds IS: Nova Karlsson.
Nova är en duktig fotbollstjej som spelat fotboll i många år och har SIS som sin moderklubb. Hon är träningsflitig, stöttar laget bra och har denna säsong varit en betydelsefull spelare med sin rutin i Skillingaryds unga damlag. Nova är mycket omtänksam och vill alla väl.

• Waggeryds IK: Cecilia Råvik
Cecilia Råvik är en tjej som alltid är på bra humör och sprider glädje omkring sig.
Hon är även den ultimata lagspelaren då alltid ger hundra procent, oavsett om det är match eller träning. Att hon dessutom kan spela på alla positioner i laget gör henne ännu mera speciell.
I år har hon spelat allt från anfallare till målvakt och alltid presterat utöver det vanliga.

Detta är Morfars minne

Lars-Erik ”Morfar” Svensson avled under 2018 och för att hedra honom lite extra har vi på Skillingaryd.nu/Värnamo.nu upprättat ett pris. Det heter kort och gott Morfars minne.
Priset består av ett vandringspris och äran.

Enligt våra statuter ska priset gå till en spelare som under utdelningsåret fyllt eller ska fylla 18 år, alltså år 2022 vara född år 2004.

Priset går till en tjej i något av lagen i våra tidningarna spridningsområde alltså Värnamo-Vaggeryds kommuner. Hon behöver inte vara bosatt här men spela för en lokal klubb.

Eftersom Lars-Erik var särskilt mån om tjejfotbollen går priset till någon som i sitt lag är ett föredöme för andra. Det måste alltså inte vara den bästa spelaren utan helt enkelt en god kamrat. Hon bör ha en bofast plats i något av klubbens lag.

En jury hos oss utser pristagaren genom omröstning av vår sportredaktion kompletterad med vissa frilansmedarbetare. På Lars-Erik Svenssons födelsedag den 12 november brukar vi presentera den som utsetts.

Lars-Erik Svensson vid en fotbollsmatch år 2010.

Taggar

Dela