Fotboll

SIS vann derbyt – Hook åker ner

Fotboll Derbymatchen slutade i vinst för SIS med 6–1, (2–1) och Hook som slutar sist i tabellen får nästa säsong spela i division 6.

Arkivbild på SIS.

– Säsongen är färdig och vi avslutar med flaggan i topp, säger SIS tränaren Anders Fredén.

I 19:e minuten tog SIS ledningen genom Leon Oscarsson men redan minuten efter lyckades Hook kvittera genom Christoffer Ojala. Fem minuter innan paus var det Axel Jonsson tur att ge SIS ledningen som sedan skulle utökas till 6–1 i andra halvlek.

– Det var en lite trevande första halvlek men sedan tog vi över och det hade kunnat bli ännu mer mål.

Resterande mål gjordes av Nasrudin Osman, Axel Jonsson, Theo Gustavsson och Filip Wennblom.

– Vi gick in med inställningen att ha samma mentalitet som innan och fortsätta med vårt aggressiva presspel, vilket vi gjorde. Det handlade ju inte mycket mer om äran men samtliga gjorde det bra och vårt interna pris i laget gick till femtonåringen Olle Sundbäck som jag tycker ska satsa på att utmana om en startplats nästa år med sitt mogna spel.

Är ni nöjda med säsongen?
– Vi gjorde det bedrövligt de första sju matcherna då vi fick ihop tre poäng. Skulle någon då ha sagt att vi skulle förlora endast två av femton matcher i höst varav de två förlusterna är mot ettan och tvåan på bortaplan så vet jag inte vad jag hade sagt. Men nu är vi supernöjda och spelarna har verkligen mognat under säsongen och visar vilken potential det finns för SIS i framtiden, avslutar Fredén.


– Det blev väl lite mycket mål där på slutet när vi inte orkade riktigt och vi dessutom fick lite skador och skit, säger Hooks tränare Björn Erinder om matchen.

Melvin Klint och Manfred Olsson i Hook får lite extra beröm idag av Erinder.

Är ni nöjda med säsongen?
– Vi hade alldeles för många skador på för viktiga spelare för att kunna hålla oss kvar i division 5. Det var typ fyra eller fem startspelare som saknades varje match så det fanns inte en chans för femman är tuff som den är så vi hade behövt det bästa laget nästan hela tiden. Men så är livet och det är bara att börja om i division sex igen, avslutar Erinder.


SIS slutar på en sjätteplats i serien med 36 poäng medan kvalplatserna låg på minst 44 poäng och Taberg som vann serien samlade ihop 50 poäng. Nykomlingarna Hook slutar sist i tabellen med 11 poäng, strax efter Gislaved och NGIS vilket betyder att de i nästa säsong får spela division 6 igen.


 

SIS kommande hemmamatcher:

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Hooks tränare nöjd trots 1–6
LÄS MER:  Tränarparet lämnar SIS
LÄS MER:  SIS föll mot topplaget

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


1 reaktion på SIS vann derbyt – Hook åker ner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *