Fotboll

SIS P 16 fick pris för rent spel

Fotboll Vid Gothia cup i Göteborg har tre lag fått utmärkelsen ”Fair Play Throphy” och Skillingaryds IS P-16 var en ett de dem

Mats Roskvist fick ta emot priset till SIS.  [1/3]

Fint pris.  [2/3]

SIS efter mötet med Asmara i Gothia Cup  [3/3]

Arkivbild. Laget före jaget.

De tre lagen som vann Fair Play Trophy var Fylkir 1 P-15, Skillingaryds IS P-16 och Mexico United F-16. Dessa tre lag har utmärkt sig under turneringen och belönades med pris. 

Gothia Cup, och kampanjen fair play, gäller både på och utanför fotbollsplanen. ”Att behandla varandra med respekt, njuta av spelen och förstå att vi alla är skapar en bra miljö för varandra”.


– Att få detta pris värmer givetvis otroligt mycket. Jag hoppas att hela föreningen värderar det lika högt och att det får synas i klubblokalen framåt för att visa vad vi inom föreningen står, eller borde stå för. I slutändan handlar det om att vi håller på med inte bara om att vinna och förlora, minst lika viktigt att glädjen och sammanhållningen får sin plats. För vår del är jag också säker på att det också gjorde att vi även kunde lyckas så väl som vi gjorde på Gothia Cup. Flera ledare, domare och spelare har berömt oss för vårt fina lagspel och vi tar med oss många fina minnen från veckan i Göteborg, där detta pris blev lite pricken över i:et för vår insats, säger SIS-ledaren Andreas ”Anton” Beimer som fortsätter:

– Att bli utvald som ett av tre lag bland över 1 600 deltagande lag känns naturligtvis fantastiskt kul och vi är grymt stolta över detta. Det är ett bevis på att vi lyckats med vår filosofi som handlar om att sammanhållning, glädje och att alla är lika viktiga. Nu ska det nog tilläggas att även vi vill tävla och vinna matcher men när matchen väl är över försöker vi alltid visa gott föredöme oavsett resultat.


Enligt juryn låter motiveringen: Skillingaryds IS P-06 är ett lag som spridit mycket god stämning och attityd både på och utanför plan. Samspelet mellan ledare och spelare och övriga aktörer har genomsyrat glädje och sammanhållning i sann Fair Play-anda.


– Tyvärr hade vi ju hunnit åka hem när vi fick beskedet men kvar på plats fanns familjen Rosqvist och Mats, som tillhör ledarstaben i laget, fick äran att ta emot detta ärofyllda pris. Självklart lite surt att vi inte kunde gå ut med hela laget, men Mats skötte mottagandet och diverse intervjuer kanonbra, avrundar Andreas.

Taggar

Dela


2 reaktioner på SIS P 16 fick pris för rent spel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *