Fotboll

Skoglund: Nu väntar tuffare motstånd för WIK och IFK

Fotboll Under gårdagen avslutades grundserien för damernas division 4. För Waggeryds IK och IFK Värnamos U-lag väntar nu tuffare motstånd.

Foto: Henrik Skoglund och David Alin

Damernas division 4 gjordes inför den här säsongen om. Istället för att spela raka serier från vår till höst så delas lagen upp efter sommaren och grupperas in i nya serier beroende på vårens resultat. Waggeryds IK och IFK Värnamo hamnade topp 5 i sin serie och det innebär att de kommer få spela i uppflyttningsserien efter sommaren. Där går de två främsta raka vägen upp till division 3, medan trean får kvala till överliggande division.

Jag gillar tanken med att spetsa till det hela. Jag tror det gagnar spelarutvecklingen på sikt. Dock är jag inte helt imponerad över lösningen att de lag som inte går till uppflyttningsserien redan nu kan vinka adjö till avancemang. Där tycker jag förbundet borde klurat ut en annan lösning. SIS är ett av de lagen som drabbas av detta.

Slutspelsserierna kommer bli fyra till antalet och det är ännu inte spikat exakt hur de kommer se ut. Men enligt info från Smålands fotbollförbund så kommer dessa delas in geografiskt och jag kan inte se annat än att topplagen från IFK:s och WIK:s serie tussas ihop med lagen från Jönköping/Tranås. Får jag rätt så skulle det innebära följande utseende:

Norrahammars GIS
IFK Värnamo U
Waggeryds IK
Hovslätts IK
Haga/MIK
Torpa FF
Bankeryds SK B
Tranås FF B
Gripenbergs BK
Tenhult/Barnarp

Jag kan inte jättemycket om slagstyrkan hos topplagen från den andra serien. Men att döma av resultaten så bör man se upp med Torpa och Bankeryds b-lag. Torpa är obesegrade och har dessutom de sylvassa målskyttarna Frida Bertilsson och Sara Jansson. Då Bankeryd är ett b-lag så innebär ju det att det kan dyka upp a-lagsspelare i deras matcher mellan varven.

Från samma grundserie får WIK och IFK troligtvis med sig NGIS och där är Daniella Johansson en alldeles för överkvalificerad spelare för nivån. Även Norrahammar är obesegrade och har dessutom tagit sig hela vägen till kvartsfinal i Smålandscupen. Det enda laget som luggat dem på poäng är förövrigt WIK.

Mycket spännande kommer fortsättningen bli hursomhelst.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *