Sverige spelade ut Estland

Fotboll Sverige vann den femte matchen i EM-kvalet med 5-0 mot Estland och har fortfarande chans att ta sig till EM.

Arkivbild från en tidigare match

Det var en så kallad måste-match och Sverige tog därmed en viktig seger på bortaplan mot Estland för att ens ha någon chans att ta sig till EM-spelet 2024.

Matchen dominerades i princip hela tiden av Sverige och det var inte många gånger Estland fick några farliga målchanser och det närmsta de kom var kanske deras enda hörna.

Sverige hade åtta hörnor fler än Estland men där blev det heller inget mål och kanske är det de man hade önskat om man hade velat ha ett ännu bättre betyg i dagens match.

Matchen som helhet är en bra prestation av samtliga. Speciellt första halvlek då Sverige rullar boll, hittar fina uppspel och vågar spela fotboll. Målen man gör är anfall man har byggt från grunden och det finns hela tiden en vilja till att göra mål tillsammans som lag.

Värnamofostrade Viktor Claesson kom in i 60:e minuten och nickade sedan in ett mål i 92:a minuten.