Sverige till semifinal mot Australien

Fotboll Sverige utan Anna Anvegård i truppen vann över Japan med 3–1 (1–1) och på måndag väntar semifinal mot Australien.

Svensk segerglädje. Foto från Svenska Fotbollförbundet

Magdalena Eriksson gav Sverige ledningen redan efter åtta minuter. En överraskande kvittering kom i minut 24 genom Mina Tanaka.
2–1 kom även i minut 8 men i den andra halvleken. Det va Stina Blackstenius som visade att målformen hålla i sig-
Mitt i halvleken kom 3–1 på straffspark, säkert slagen av Kosovare Asllani.

Noteras kan att Anna Anvegård från Bredaryd som var målskytt i gruppspelsmatchen mot Nya Zeeland inte ens fick var med i den svenska truppen i dag. Konkurrensen om en plats anfallsposition är minst sagt tuff.

Nu väntar Australien på måndag klockan 13.00. Nu gäller det att upprepa segern från gruppspelet mot detta lad och nå en final mot antingen Kanada eller USA/Nederländerna