Fotboll

Thern lämnar som assisterande tränare – här är hans nya roll

Fotboll Det har spekulerats en hel del kring Jonas Therns framtid i IFK Värnamo. I dag meddelar klubben att han lämnar sin roll som assisterande tränare i a-truppen - men att han kommer finnas kvar i föreningen i en annan roll.

Jonas Thern. Foto: Jim Carlsson

Som ett led i att utveckla den sportsliga organisationen kommer Jonas Thern i fortsättningen att agera som scout i klubben och han kommer i fortsättningen jobba närmare föreningens sportgrupp. Han kommer även vara involverad i föreningens elitungdomsarbete.

Sportchefen Enes Ahmetovic tycker att det är glädjande att man rustar väsentliga områden av föreningen.
– Framför allt är jag övertygad om att vi har rätt folk på rätt positioner. Allt från klubbchef, tränarstab, till sportgrupp och scout. Jonas kompetens kommer komma helt till sin rätt i den här rollen och jag tror även det kommer vara ett stort uppsving för vår framtida satsning kring ungdomar och våra planer för vår nya akademi, säger han i ett pressmeddelande.

Jonas Thern säger i samma pressmeddelande att man gemensamt i den sportsliga ledningen kommit fram till att man behöver utveckla verksamheten för att möta konkurrenskraven.
– Att stärka upp scoutingverksamheten är nödvändigt då det är en viktig del i formandet av en stark spelartrupp inte bara för A-laget utan även för vår akademigrupp. Vi ska höja kvaliteten ytterligare på vår elitverksamhet och jag ser fram emot min nya roll som scout där min erfarenhet och kunskap kan bidra till ett ännu bättre IFK Värnamo.

Fotnot: Scouta kan översättas med att  kartlägga talangfulla fotbollsspelare

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *