Fotboll

Tre kandidater till Morfars minne

Fotboll Moa Svensson, Rijalda Fekovic och Linnéa Ihreklint är fyra 18-åringar som nominerats till Morfars minne,

Moa Svensson  [1/3]

Rijalda Fekovic  [2/3]

Linnéa Ihreklint  [3/3]

Pristagaren presenteras på tisdag den 12 november som är Lars-Erik ”Morfar” Svenssons födelsedag

I år handlar det om spelare från någon av föreningarna:

• Bors SK
• Skillingaryds IS
• Waggeryds IK
IFK Värnamo och Rås Lb hade tyvärr inga spelare att nominera födda år 2001 och får stå över i år.

De nominerade

Mona Charhour utsågs 2018

Bors SK
Moa Svensson.
Hon har varit tongivande och en av de bästa i laget när BSK utmanat i division 2. Moa har alltid en bra attityd och inställning oavsett motstånd. Hon är snabb, teknisk och frän i spelet. Moa har sedan 6 års ålder representerat BSK och har varit en viktig del i lagets framgång på tjej- och damsidan.

Skillingaryds IS
Rijalda Fekovic
Rijalda är en frejdig spelare som besitter en teknik många damspelare drömmer om. En spelare som kan bryta mönster och göra det där lilla extra. Hon har en fantastisk känsla i passningar som enkelt kan sätta upp sina medspelare i bra situationer.
Rijalda har varit tungan på vågen flera gånger under säsongen och v

Waggeryds IK
Linnéa Ihreklint
Hon har i år tagit ett stort steg framåt i sitt spel. Hon vågar kliva upp mer offensivt, vågar hålla i bollen och spelar i rätt läge i anfallsspel, är följsam i sitt försvarsspel när det gäller att täcka spelytor, sätta press och tar rätt beslut. Det visar på bra spelförståelse. Hon har bra kondition och styrka som hon har kunnat utnyttja mer i sitt spel i år. Hon är en tjej som ger allt för sitt lag.

Detta är Morfars minne

Lars-Erik ”Morfar” Svensson avled under 2018 och för att hedra honom lite extra har vi på Skillingaryd Nu/Värnamo Nu upprättat ett pris. Det heter kort och gott Morfars minne.
Priset består av ett vandringspris och äran.

Enligt våra statuter ska priset gå till en spelare som under utdelningsåret fyllt eller ska fylla 19 år, alltså år 2019 vara född år 2001.

Priset går till en tjej i något av lagen i våra tidningarna spridningsområde alltså Värnamo-Vaggeryds kommuner. Hon behöver inte vara bosatt här men spela för en lokal klubb.

Eftersom Lars-Erik var särskilt mån om tjejfotbollen går priset till någon som i sitt lag är ett föredöme för andra. Det måste alltså inte vara den bästa spelaren utan helt enkelt en god kamrat. Hon bör ha en bofast plats i något av klubbens lag.

En jury hos oss utser pristagaren genom omröstning av vår sportredaktion kompletterad med vissa frilansmedarbetare. På Lars-Erik Svenssons födelsedag tisdag den 12 november presenteras den som utsetts.

Lars-Erik Svensson vid en fotbollsmatch år 2010.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *