Fotboll

SIS säkrade (troligtvis) kontraktet

Fotboll Med en match kvar att spela kan Skillingaryds damer pusta ut – nästan. Division 4-kontraktet ska med största sannolikhet vara klart till nästa säsong. Detta efter en 3–0-seger på hemmaplan mot Hestra/Grimsås.

Rijalda Fekovic. En av spelarna som lyfts fram i dagens seger. Foto: Henrik Skoglund

Vi reder ut röran först. Till nästa säsong ska det införas en division 5-serie för damerna. Det innebär att fler lag än vanligt riskerar att åka ur fyran denna säsong. Lag fem till åtta i SIS serie kommer åka ur. I och med dagens seger mot Hestra/Grimsås så kan inte femman i serien komma ifatt Skillingaryd.

Men. Det beror lite på hur förflyttningarna mellan divisionerna ser ut. Det kan bli så att även fyran åker ur. Just nu har Hallby den positionen. Nio poäng bakom SIS på tredjeplatsen med tre matcher kvar att spela för Jönköpingslaget.

SIS-tränaren Rebecka Blomberg berättar att inledningen av dagens match var bland det sämsta den här säsongen.
– Det var rörigt och knasigt. Vi har inte spelat niomanna innan den här säsongen och jag tror att det var det som ställde till det.

Det är andra röran att reda ut. Tränaren berättar att matchen har bytt datum och att det länge inte var klart om de skulle spela niomanna eller elvamanna.
– Det har varit mycket fram och tillbaka. Vi har en stor trupp som jag fick skala av spelare i sista stund. Det gjorde ont i mig att meddela uttagna spelare att de inte längre var uttagna. Men man vill inte heller ha spelare som får sitta på bänken en hel match.

SIS-spelet släppte efter Alicia Alkemarks 1–0 i slutet av den första halvleken. Tilda Törnberg ökade på till 2–0 strax därefter. Alkemark kunde sedan fastställa slutresultatet.

Laget utsåg målvakten Tilde Gof till matchens spelare. Rebecka Blomberg vill även lyfta fram Jenny Ideskog, Tilda Törnberg och Rijalda Fekovic.

SIS kommande hemmamatcher:

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Fjärde raka för SIS-damerna
LÄS MER:  Tvåsiffrigt för SIS damerna
LÄS MER:  Genomgång: Lagens förutsättningar inför avslutningen

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


1 reaktion på SIS säkrade (troligtvis) kontraktet

Jag fattar inte, vem bestämmer om de spelar niomanna eller elvamanna? Är det inte alltid samma och varför inte i så fall?
Oavsett så bra jobbat och hoppas ni klarar er kvar i fyran!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *