Fotboll

Två utvisningar för BLIK

Fotboll Bredaryd Lanna IK förlorade bortamatchen mot seriens jumbo Askim med 1–3 (0–1).

BLIK-tränaren Patrik Magnusson var inte direkt lycklig över domarinsatsen. Han tänker bland annat på de två utvisningarna som var minst sagt tuffa att blåsa för.
– Jag vill inte skylla på domarna men man kan inte säga att vi hade marginalerna med oss, säger han.

Ellis Culum blev utvisad efter 43 minuter i en halvlek där inte BLIK var bra. Askim spelade bra och hade inför dagens match två segrar på de tre senaste matcherna. I BLIK var man därför förvarnad.

BLIK hade trots den dåliga halvlekens spel faktiskt tre frilägen men bristen på effektivitet lyste i genom.

I andra halvlek fortsatte BLIK att skapa målchanser och man väntade på en kvittering. I stället blev målvakten Daniel Gosciniak frilägesutvisad mitt i halvleken. Straffen som följde räddades av Oskar Seger.

Hemmalaget gjorde 2–0 men spelarna i BLIK kämpade på.

Sedan fick faktiskt BLIK med sig ett domslut – en straffspark mitt i halvleken. Denna förvaltade Ljautrin Alishani till reducering.

BLIK gav allt framåt och i slutet ha man till och med målvakten framåt. 3–1 kom alldeles i slutet i övergivet bortamål.

– Positivt från våra spelares sida var att de kämpade hela matchen och nu ska komma tillbaka när vi har Skene hemma på onsdag, avrundar Patrik Magnusson.