V-Södra tappade segern på sista sparken

Fotboll Värnamo Södra hade halvtidsledning hemma mot Ljungby men fick nöja sig med 1–1 sedan baklängesmålet kommit på matchens sista spark..

– Riktigt surt när vi framför allt gjort en fantastiskt bra första halvlek, säger Södras tränare Jonas Liljeqvist.

V-Södra skapade chans på chans men det dröja till minut 32 innan Patricio Quinonez Gomez hittade rätt.

– De fick knappt låna bollen av oss i först halvlek och vi kunde ha gjort fler mål, säger tränaren och tänker på att man då kunde ha punkterat matchen.

I andra halvlek flyttade Ljungby upp fler spelare i anfallet och jämnade ut spelet. V-Södra hade dock ett flertal chanser till 2–0 men avslutningarna var inte perfekta.

Det blev övertid som alla i hemmalaget trodde skulle ta slut flera gånger om men domaren hittade fler och fler sekunder. Ljungby fick en frispark och bollen lyftes in i centrum där  en av spelarna fick på en cykelspark med kvittering som följd.
– Oerhört snyggt men surt för oss, inflikar Jonas Liljeqvist.

Med cirka 15 minuter kvar av matchen hade Södra fått Gustaf Löfving utvisad och man drabbades även i övrigt av flera varningar. En och annan spelare får därmed inte var med i nästa match mot topplaget Anderstorp.

Nu har V-Södra nio raka matcher utan förlust men hade behövt en trepoängare för att ha teoretisk chans till andraplatsen som betyder kvalspel uppåt. Tränaren säger att det blir oerhört tufft att nå den platsen nu.

I dag var alla bra och särskilt i först halvlek. Hugo Ahl var helt lysande i den halvleken. I den andra blev det lite mer defensiva takter och då visade mittbackarna Hugo Bergman och Mikael Salén stort kunnande.

1–1, delad poäng men inte delad glädje. För V-Södra kändes det som en förlust och för Kronobergarna som en skön segern.