V-Södra vann i Anderstorp

Fotboll Värnamo Södra är något av höstens lag i fotbollsfyran och i kväll kom en ny seger.

Anders Luu svarade för båda målen. Arkivbild

V-Södra bortabesegrade Anderstorp med 2–1 (2–0). V-Södra har på de tio senaste matcherna fem vinster och fem oavgjorda. Senaste förlusten var för övrigt hemma mot Anderstorp den 24 maj med 2–4.

– Inget lag vill not möta oss nu men vi vill möta alla. Vårt mål är att även klara av de fyra sista matcherna så att förlustnollan sedan i maj blir intakt, säger Jonas Liljeqvist, tränare för V-Södra.

– Första halvlek var fantastiskt bra och vi kunde ha lett med 4–0. Vi var totalt överlägsna, säger tränaren.

V-Södra hade också gyllene tillfällen att punktera matchen i andra a halvlek men plötligt fick hemmalaget en reducering.
– Efter en som vi tycker tvivelaktigt dömd frispark, inflikar tränaren.

Liksom flera gånger tidigare smög det in sig en oro i laget. V-Södra skapade fortfarande många målchanser men AIF flyttade upp positionerna med bland annat många långbollar som irriterade Södras försvar.

– Alla våra killar kämpade och slet, berömmer tränaren.

Båda lagen hade en del spelare borta av olika osäker. V-Södra plockade exempelvis i andra halvlek in Benjamin Rask som bara gjort ett inhopp i en tidigare match. Han visade prov på lovande spel.

Anders Luu var riktigt giftig i första halvlek. AIF hade svårt att stoppa den vindsnabbe liraren som i dag även visade prov på fina djupledslöpningar.

Som så ofta var mittbackarna Kevin Bang och Hugo Bergman strålande.
– De håller sjukt högklass, inflikar tränaren.
Även Hugo Ahl måste berömmas.

– Tyvärr är vi för långt efter täten men vårt mål är att vi inte förlora i höst.

Fyra matcher återstår att spela. Närmast väntar Lagan hemma den 14 september.