Fotboll

Bildextra: Västboås toppar serien

Fotboll Både Västboås och Kärda var obesegrade inför femte omgången. Efter två mål inom 30 minuter så kunde Västboås försvara ledningen i tabellen när derbyt slutade i en knapp vinst med 2-1, (2-0). Uppdaterad.

  [1/15]

  [2/15]

  [3/15]

  [4/15]

  [5/15]

  [6/15]

  [7/15]

  [8/15]

  [9/15]

  [10/15]

  [11/15]

  [12/15]

  [13/15]

  [14/15]

  [15/15]

Foto: Västboås, August Gunnarsson

— Det kändes jättebra, säger Västboås tränare Mikael Svensson.

— Vi gör en fantastisk bra första halvlek som det kunde ha blivit något mål mer i men man får vara nöjd för att två bollar sitter. I andra blir vi lite fegare men det är väl bara naturligt när då ettan och tvåan möts och man vill säkra lite poäng. Det är även då de lyckas göra mål på men det kändes aldrig farligt.

Svensson vill lyfta fram Axel Andersson och Anton Sveningsson.
— Det är hela kollektivet som gör det eftersom en spelare inte kan göra allt men de här två gjorde det lite extra bra idag.

— Derby kan man säga att det är men också en seriefinal mellan ettan och tvåan i tabellen. De hade inte mycket spelmässigt men eftersom vi är obesegrade och leder i matchen så blir det lätt att man vill vara rädd om poängen och blir lite feg, de gjorde ett mål men hade inte så mycket spelmässigt.

Västboås mål gjordes av Abdou Darboe och August Gunnarsson.

— Själva planen är dock som den är, det blev en ärlig kamp och en bra match men vi vinner rättvist, avslutar Svensson.

Nästa match blir ett ännu vassare derby, denna gången inom en mils radie när de ställs inför Reftele på onsdag.


— Vi fick stryk med 2-1, kommenterar Kärdas tränare Mattias Johansson.

— De var väldigt vassa på fasta situationer och gör första målet på en hörna och andra genom en kontring men överlag är de ett bra lag.

— I andra halvlek lyfter vi oss. Vi försöker spela upp bollen lite mer och få fast den på deras planhalva men samtidigt skapar vi väldigt få målchanser. Det var nog bara målet som gjordes av Erik Arvidsson och en målchans till totalt.

Johansson vill lyfta fram målvakten Maximilian Olofsson Viita som stod för några fina räddningar.

— Det var framförallt första touchen på bollen som saknades idag. När vi tar emot bollen studsar den långt ifrån oss och motståndarna kan enkelt ta den men sett över hela matchen så var Västboås vassare än oss.

— Det var bra stämning, mycket publik. Vi gör en bättre andra halvlek då vi vinner med 1-0 och Västboås kommer absolut inte vara omöjliga att slå på bortaplan, avslutar Johansson.

Nästa match för Kärda spelas mot Vislanda på tisdag.

 

Text: Linn Törnberg
Foto: Västboås, August Gunnarsson
Bildspel: Tero och Anette Väisänen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *