Fotboll

Viktor i landslaget

Fotboll Förbundskapten Janne Andersson har presenterat sin trupp till marslandskamperna mot Chile och Rumänien. De allra flesta av de 24 namnen är bekanta sedan tidigare, bland andra Värnamofostrade Viktor Claesson.

Viktor Claesson

Bed Robin Olsen borta på grund av skada är Ålborgs Jacob Rinne uttagen som en av tre målvakter i truppen.

Herrlandslaget möter Chile på Friends arena 24 mars och Rumänien i Craiova 27 mars. Marsdagarna är det enda tillfället som den svenska truppen är samlad innan det är dags för Janne Andersson att presentera en VM-trupp den 15 maj.

– Ja, vi har inte träffats sedan playoffet mot Italien och det är ju en märklig känsla. Därför är det viktigt att börja med stänga den matchen, och verkligen konstatera att det var bra gjort men nu kan vi inte gå omkring och vara glada över det längre utan nu måste vi framåt och göra nya prestationer och nya resultat, säger Janne Andersson.
– Sedan är det klart att vi under den här samlingen kommer att prata lite VM-planering, för det här är ju enda gången vi träffar spelarna innan vi tar ut VM-truppen. Men det är viktigt att poängtera att det här inte är VM-truppen, utan detta är en trupp som ska göra de här 10 dagarna på ett bra sätt. Sedan fortsätter analys och utvärdering fram till sommaren, fortsätter Andersson.

Några spelare som fanns med i playofftruppen är inte tillgängliga den här gången. Det gäller Robin Olsen, som startat alla matcherna i kvalet, och mittfältstrion Jakob Johansson, Albin Ekdal och Marcus Rohdén.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *