Vinst för Waggeryds damer

Fotboll Waggeryds IK dam spelade idag match på bortaplan mot Ölmstads IS/Vista. Slutresultatet skrevs till 3 - 4 (1 - 2), seger alltså för WIK.

WIK låg inför matchen idag på en åttonde plats i tabellen. Senast blev det förlust mot Torpa, så WIK – damerna åkte till dagens match mot ÖIS/Vista med sikte att ta 3 poäng. Det lyckades man med efter en stabil vinst med 3 – 4.

Däremot började matchen inte som man tänkt sig. ÖIS/Vista tog ledningen i matchen efter 15 spelade minuter. Men sedan vaknade WIK – damerna. Man lyckas kvittera och sedan även tätt därpå ta ledningen vilket gjorde att man gick till halvtidspaus med en 1 – 2 ledning.

I andra halvlek fortsätter WIK att trycka på och man gör tidigt mål i halvleken , 1 – 3. Med drygt en kvart kvar av matchen utökar man även ledningen till 1 – 4. Matchen blev dock jämnare mot slutet och WIK – damerna släpper in två bollar under matchens sista tio minuter, men närmare kommer aldrig ÖIS/Vista. WIK – damerna håller ut till slutsignalen går och tar säsongens andra seger.

Målskyttarna för dagen var Therése Edberg, Cecilia Råvik och Astrid Berg som gjorde två mål.

– Efterlängtad vinst, jättenöjd med tjejerna idag, säger WIK – tränaren Mathias Johansson. Jag är mest nöjd med inställningen av alla i laget. Lite synd att det blir spännande i slutet med två insläppta mål, men överlag är jag nöjd.

Nästa match för WIK – damerna är på torsdag 19 maj på hemmaplan, då är det Vrigstad som kommer på besök.