WIK förlorade på straffmiss

Fotboll Waggeryds IK förlorade med uddamålet mot Markaryd men hade chans till kvittering när man fick straff i 88.e minuten.

WIK-tränaren Roger Andersson var nöjd men spelet men han och killarna var missnöjda totalt sett:
– Ja, när vi var så nära 3–3.

Straffen från Sebastian Andersson var inte dåligt slagen men inte tillräckligt bra utan att hemmamålvakten kunde rädda snyggt. Därmed stod sig 3–2 även om WIK även efter denna straffmiss skapade kvitteringschanser.

– De var mycket bra i först halvlek men andra gick klart till oss. Synd bara att vi bjöd på två mål, säger Roger.

Det var en match i publikens smak: Två anfallsglada lag som visade att de båda vill tillhöra toppen av division fyra.

Hemmalagets klart bäste var dess målvakt. I WIK klart plus till Jonathan Johansson.

1–0 till Markaryd kom i 16:e minuten. I andra halvlek kom 2–0 innan WIK reducerade genom en fin nick från Filip ”Fille” Lipovac.
3–1 följde innan Triphin ”Triffan” Muyubira reducerade med fem minuter kvar attspel.

– En öppen serie och jag tror att det kommer att var många lag med chanser till topplaceringar långt fram på hösten, säger WIK-tränaren som givetvis vill att WIK ska vara med däruppe,

På fredag blir det lite av derby för WIK: Bortamatch mot Vrigstad.
– Tufft, givetvis, avrundar WIK-tränaren.