WIK-förlust i Ljungby

Fotboll Waggeryds IK har fortfarande ingen seger i damtvåan.

I dag blev det förlust med 0–4 (0–3) borta mot Ljungby.

Det värsta för WIK var nog inte förlusten utan att en av lagets spelare med 4–5 minuter kvar av matchen nickade ihop med en hemmaspelare. Båda fick köras till sjukhus med jack i huvudena. Det befarades dock inga hjärnskakningar. För WIK:s del handlade det om Emilia Carlsson.

Matchen som sådan dominerades klart av Ljungby som inte tillät WIK att komma till några farlig avslut. 3–0 vid halvtidsvilan motsvarade väl styrkeförhållandet på plan.

– Vi får ta med oss att vi höll nästan tätt i andra halvlek. säger WIK-tränaren Bengt Carlsson.

Målvakten Camilla Bügel svarade för ett par svettiga räddningar och i uteförsvaret dominerade Edona Demaj. I övrigt kämpade alla bra men motståndet var övermäktigt i dag.

Målen: 11’ Estera Zientara, 19’ Emilia Culibrk, 27’ Lina Gasslander,  72’ Emilia Culibrk

Nästa match före WIK är den 16 maj hemma mot Hovås Billdal, som är enda lag efter WIK i tabellen. WIK har en poäng mot ingen alls för Hovås Billdal.