Fotboll

WIK satsar på nya spelare och paddling

Fotboll Waggeryds IK har två 18-åriga nyförvärv när seriespelet återupptas. Det är Hugo Lyck och William Neth från Jönköpings-Södras U-19-lag.

– Mycket positivt för oss när nu det drar igång på allvar. Vi behövde öka konkurrensen i laget och i dessa båda killar får vi två spelare som båda kan utmana om en startplats i WIK. Hugo är en lovande mittback och William har spännande offensiva kvaliteter. De är två bra killar som snabbt kommit in i laget, noterar WIK-tränaren Anders Fredén.

Dessutom har WIK fått tillbaka Viktor Forsman i spel.
– Viktor har varit skadad sen i oktober men är nu helt frisk och ser bättre ut än på länge. Vi ser honom som ytterligare ett nyförvärv och han ger oss ytterligare styrka centralt på mittfältet.

WIK spelar i kväll en träningsmatch mot Ekhagen. Ekhagens ambition är serieseger i division 4 i år som det kan nog bli en bra värdemätare för WIK som i år spelar i trean..

• Ska paddla kanot
I morgon lördag ger sig ett 30- tal spelare och ledare från WIK ut på en kanotpaddling på Lagan för att svetsa ihop laget lite extra inför återstarten på serien. Det blir lite aktiviteter och en chans att stärka en redan stark sammanhållning i laget.

– WIK möter Gnosjö på hemmaplan nästa fredag i seriespelet. Det blir en tuff uppgift då Gnosjö slutade på en tredje plats förra säsongen i division 3 och laget har bland andra många duktiga spelare som fostrats i IFK Värnamo.
– Vi ser dock fram emot derbyt då hela truppen är intakt och dessutom tillspetsad med tre nya spelare sedan innan sommaruppehållet, avrundar WIK-tränaren.

Hugo Lyck och William Neth är nya från J-Södra.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *