Fotboll

WIK-tränaren: ”…i övrigt tycker jag vi är de bästa”

Fotboll Ifjol förlorade man endast en enda match. Trots det så gick WIK inte upp till division 3. Till kommande säsong siktar man återigen mot toppen. – Vi har så pass mycket rutinerade spelare kvar, så där ska vi vara, säger tränaren Mattias Gustafsson.

Arkivbild Foto: Per Bunnstad

Mattias Gustafsson är ny tränare för året. Han tillsammans med Mathias Johansson och Stefan Hellström delar på ansvaret över Waggeryds lag i damtrean.

Det är ett till stora delar nytt lag de ska guida fram i seriespelet. Det är många som har lämnat, bland annat för att flytta till annan ort. För att fylla på så har WIK flyttat upp många från F-16-laget.

Vad för prägel vill ni sätta på det här laget?
– Det är väl egentligen att få hela laget bekvämt i division 3. Men samtidigt så har vi otroligt duktiga rutinerade spelare. Så i toppen av trean är det definitivt vi vill vara. Fotbollen ska väl vara den glada anfallsfotbollen, en offensiv fotboll, berättar Mattias Gustafsson.

Då blir målsättningen…?
– I toppen av serien. Det tycker jag. Vi har så pass mycket rutinerat kvar, så där ska vi vara.

På fjolårets 13 (seriespel och kval) förlorade Waggeryd endast en. Men på grund av pandemin var det enkelserie och förlusten kom mot Taberg/Tenhult som traskade igenom helt obesegrade och tog klivet upp via direktplatsen. I kvalserien kryssade sedan WIK i två matcher och då var det istället Westbo som tog klivet upp.

Men faktum är att Waggeryd senare fick frågan om de ville spela i division 2. Men man valde att tacka nej då man visste att många spelare skulle bytas ut.
– Vi har inget F16-lag i år tyvärr, utan vi har ett litet mellanår. Vi har ett seniorlag och sedan under där är F-15. Så det är lite för stort hopp om man ska gå upp en division, berättar Mattias Gustafsson.

Vilka kommer slåss i toppen av er serie?
– Alla utvecklingslag i de stora klubbarna kommer definitivt vara med. Helt övertygad om det. Men i övrigt tycker jag vi är de bästa.
– Snacka om att sticka ut hakan, säger han och skrattar.
– Men målsättningen måste ändå vara det och det känns så, det känns väldigt bra än så länge under försäsongen.

Vilka blir utropstecken i erat lag?
– Jag är ju inte så förtjust i att säga något sånt. Man är ju många på planen. Vi har ju stabilt i alla lagdelar, men sen har vi kanske fyra lite extra rutinerade spelare. Vår lagkapten Julia Gustafsson, Elsa Åkerhag, Edona Demaj och Therese Edberg. De tycker jag vi ska framhålla.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *