Fotboll

WIK:s damer vidare i Smålandscupen

Fotboll Waggeryds IK slog ut Norrahammar/Egnahem ur Smålandscupen efter att ha gjort tre mål på tio minuter och vann således med 3–1, (0–1).

Cecilia Råvik i WIK

På grund av divisionsskillnaden så fick NGIS en straff som de valde att ta precis innan halvtidspausen. Att motståndarna sedan ledde i andra halvlek var endast något som taggade igång WIK-tjejerna ännu mer.

– Jag var väl lite nervös där i paus för de ledde med 1–0 och vi spelade väldigt krampaktigt men tjejerna snackade ihop sig och kom ut som ett helt annat lag i andra halvlek, säger tränaren Stefan Hellström.

I 57:e och 60:e minuten vände sedan Veronika Råvik matchen med två mål och inte långt efter i 68:e minuten utökade Julia Gustafsson ledningen.

– Samtliga förtjänar en extra eloge för hur de höjde sig i andra halvlek från det mediokra spel vi spelade i första. Lite extra beröm vill jag ge till Cecilia Råvik som gjorde en fantastisk match och var en riktig gigant i backlinjen.

I och med dagens vinst är WIK-damerna vidare i Smålandscupen och Hellström tror att de kommer att få möta Tranås i nästa cupmatch, ett lag som de även möter i serien.

– I den matchen så har vi lite revansch att utkräva så det ska bli roligt och Tranås är ett otroligt duktigt lag, avslutar Hellström.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *