Friidrott

Elias och Jonathan slog tävlingsrekord i Skruv

Friidrott Wärnamo sportklubb hade en liten men stark trupp som tävlade mycket framgångsrikt på Marknadsspelen i Skruv och slog dubbla tävlingsrekord och ett nytt klubbrekord sattes också.

Jonathan Rinman. Pressbild

I M-klassen tävlade Hugo Schough och gjorde en fin tävling när han vann längdhoppet med ett längsta hopp på 6.07 och i höjdhopp blev det silver med ett hopp på 175.

Elias Andersson P-16 fick gå upp och tävla i P-17 klassen och det gjorde han mycket framgångsrikt. I slägga satte han ett mästerskapsrekord med ett längsta kast på 49.77. Även i diskus blev det seger med ett kast på 47.30 och i kula ett silver med en längsta stöt på 14.20, vilket också är klubbrekord i P-17.

Felix Sköld P-15 hoppade till sig en silvermedalj genom att ta sig över 160.

Jonathan Rinman P-14 fick också han gå upp en klass och tävla i P-15 men det hindrade inte honom från att vinna 3 guld och ett silver och att sätta dessutom sätta ett mästerskapsrekord. Seger blev det i kula med en längsta stöt på 12.76. Även i spjut blev det seger med 5 cm före tvåan efter en hård kamp med ett kast på 41.25 som också var nytt personligt rekord. Mästerskapsrekordet sattes i diskus med ett längsta kast på 45.86.

I slägga blev det silver med 40.42.

Alva Karlsson Vidén F14 gjorde en fin tävling i F-15 där hon sprang 80 m på 11.37, endast 1 hundradel från final.

Källa: Pressmeddelande