Friidrott

Ellen tillbaka efter kanske corona

Friidrott Ellen Olosson i Värnamo SK fick troligen Corona i mars och var sängliggande i tre veckor. Efter det fick hon problem med foten i samband med att hon började träna igen. Ellen hävdar att hon inte har haft någon optimal förberedelse inför utomhussäsongen men det har ändå gått väldigt bra när hon har hoppat med kort ansats.

Ellen Ohlsson. Arkivbild

Vi i WSK ser mycket fram emot att få se Ellen Olsson hoppa och likadant känner Ellen själv. Hon ser verkligen fram emot att få tävla men hon har inte hoppat så mycket med lång ansats och därför kommer hon inte att förvänta sig speciellt mycket.

Sedan ungefär en vecka tillbaka har det varit tillåtet för seniorer att tävla och detta har vi och många andra friidrottsvänner sett fram emot mycket. Om en vecka, under kommande helg får vi se vår Ellen Olsson tävla i stavhopp igen. Det är med stor spänning och kanske lite nervdaller som vi ser fram emot detta. Äntligen ska vi få se blåvita WSK:are på friidrottsbanan igen!

Vad är det för tävling Ellen ska hoppa på då kan man undra? Jo, tävlingen är en av fem deltävlingar i den svenska stavhoppstouren. Detta är en ny satsning där det finns långsiktiga mål och metoder för att utveckla Sveriges stavhoppare och därmed skapa en bredare topp med många duktiga hoppare.

Lördagen den 27 juni kommer första deltävlingen att avgöras i Mölndal och vi önskar Ellen all lycka! Helgerna efter forsätter touren i fyra andra städer och vi ser fram emot att följa denna satsning med spännande mål och syfte.
Hur är formen hos vår stavhopperska då? Olsson säger själv att hon inte riktigt vet hur formen är.

Stort lycka till Ellen! Vi hejar på dig!

Elin Jonasson, Wärnamo SK

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *