Friidrott

Framgångsrikt mästerskap för WSK

Friidrott I helgen avgjordes Götalansmästerskapen i friidrott på Malmö Stadion. För Wärnamo Sportklubb blev det en framgångsrik helg.

Elias Andersson under Götalandsmästerskapen. Foto: Privat

Två av Wärnamo sportklubbs största talanger, Elias Andersson och Julian Fazakas, tävlade i helgen vid Götalandsmästerskapen på Malmö Stadion. I Götalandsmästerskapen tävlar man både individuellt samt representerar sitt distriktslag. Totalt sett samlade tävlingen cirka 420 deltagare som tävlade för åtta olika distrikt.

WSK:s kastare Elias Andersson ställde upp i tre grenar i P-14 klassen och var på pallen i samtliga. I diskus kastade han 38.83 meter vilket räckte till en silverplats. I kula satte han personligt rekord med 12.66 meter vilket räckte till en tredje plats. I sista grenen slägga, där han tog hem segern, klämde han till med hela 41.99 vilket var nytt personligt rekord och också en förbättring av Elias egna klubbrekord.

WSK hade också en snabb sprinter, Julian Fazakas som tävlade på mästerskapen i P-14 klassen. Julian som började träna friidrott så sent som förra året stod för mycket starka prestationer. På 80 meter tog han sig till final och i finalen satte han personligt rekord med tiden 10.16 vilket räckte till en femte plats i det starka startfältet.

På 300 meter sprang Julian i B-final-heatet, där seedningen baserades på årsbästa. Han vann sitt heat och satte personligt rekord med över en sekund på tiden 39.80. Hans tid räckte till en sjätte plats totalt i det 20 man stora startfältet.

Julian Fazakas. Foto: Privat