Friidrott

Kajsa Bergqvist om Axelinas OS-chanser: ”Har en bra nivå”

Friidrott Under onsdagen höll friidrottarnas förbundskapten Kajsa Bergqvist pressträff om den svenska OS-truppen och naturligtvis fick hon frågan om Axelina Johanssons chanser. – Hon har mycket goda chanser, berättar den före detta höjdhoppsstjärnan för Skillingaryd.nu

Axelina Johansson har varit OS-klar en tidn och dagens pressträff handlade egentligen om de sex atleter som tillkom under onsdagen.
– Vi har 22 friidrottare med och om inte jag är felunderrättad så är det den största truppen sedan Los Angeles 1984. Det känns glädjande, inledde Kajsa Bergqvist.

En av de 22 är Axelina Johansson från Vaggeryds kommun som ska tävla i kulstötning på OS i Paris. En grej hon vann SM-guld i tidigare i år.

Vad tror du om Axelinas chanser på OS?
– Mycket goda chanser skulle jag säga, inleder Kajsa Bergqvist innan hon fortsätter:
– Men först väntar en nervös kvaltävling att gå igenom. Men hon har en bra nivå just nu och strular inget så kan hon gå till final. Där kan hon vara med och fajtas om topp åtta.

Överlag. Hur många medaljer tror du på från truppen?
– Vi har ju några som solklart ska vara med där uppe. Jag tänker på ”Mondo”(Armand Duplantis, Daniel Ståhl och Perseus Karlström. Sedan hoppas man ju alltid på att någon skräller.

Vem vet. Det kanske blir Axelina Johansson som blir skrällen Kajsa Bergqvist hoppas på.

Axelina Johansson från Bottnarydskastet på midsommardagen i år. Foto: Per Bunnstad

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *