Friidrott

Magnus blev DM segrare och tvåa i marathon

Friidrott Under gårdagen avgjordes Jönköping marathon och evighetsmaskinen Magnus Åhsberg gjorde ett imponerande lopp

Jönköping marathon hade dessutom DM-status och vinnare i DM blev Apladalens löparklubb egna evighetsmaskin Magnus Åhsberg.

Tiden Magnus sprang på var 2,47,25 och det blev en imponerad tid på den tuffa banan.

Vi fick en liten pratstund med Magnus Åhsberg som bor i Värnamo. 

– Jönköping marathon genomfördes igår och det kombinerades med en distriktsmästerskap. Vi var nog närmare totalt 200 löpare under dagen. Två av oss från Värnamo Löparklubb sprang marathon också och inte bara DM som genomfördes under samma sträcka, så det var därför det lockade lite extra mycket folk, börjar Magnus berätta via telefon.

– Man får ha lite tålamod när det är ett långt lopp. Man får inte springa för fort i början, utan disponera sina krafter väl även om man får extra energi utmed banan i form av sportdryck. Det kan hända att man dras med några som springer fortare men man måste känna efter om man har den kapaciteten för dagen. Nu har man inte sprungit någon riktig marathontävling på 1,5 år. Jag sprang en halvmara för sex veckor sedan och då får man en indikation på hur man ligger i form. Jag var skadad en stor del av försommaren, så därför är jag väldigt nöjd med hur det gick i går. 

– Jag var väldigt nöjd med loppet. Det var väldig backigt, det var både jobbigt att springa upp och nedför. Det var en väldigt fin bana hade Jönköpings marathon fått till. Jag blev tvåa i marathon och vann DM-guldet. Det känns fantastiskt bra, kommenterar Magnus Åhsberg. 

En marathon är 42 195 meter och vi undrar såklart hur man kommer i form till detta?

– Regelbunden träning är receptet. Ett långpass i veckan passar mig bra och det innebär att man springer lugnt och vänjer kroppen att vara igång länge. Ett långpass för mig innebär ett par timmar. Nästa tävling för mig är DM i Eksjö och den genomförs på bana och mäter 10 000 meter, hälsar nyblivne guldmedaljören och silvermedaljören från Värnamo. 

Foto från Apladalens Löparklubbs hemsida. Pallplatserna i Jönköpings marathon, i mitten Patrik från Tranemo, till vänster Magnus Åhsberg från Värnamo, och på tredje plats kom Viktor från Eksjö

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *