Golf

Hole-i-one på tävling om hole-in-one

Golf I dagarna två har det spelats så kallade hole-in-one-finaler på Hooks Golfklubb. De gällde för 2020 och 2022.

Ulric Hallor. Privatbild

Deltagare var spelare som gjort hole-in-one. I dag på andra rundan hände det att en deltagare gjorde hole-in-one på hål numer 17 på parkbanan. Det är första gången i denna tävlings historia att görs en hole-in-one på kvartsfinal eller final berättade Martin Söderberg som var ledare-.

Killen som gjorde denna bedrift heter Ulric Hallor och är medlem på Ale Golfklubb. Hålet var 126 meter uppför och enligt Martin Söderberg som stod och bevittnade detta så gick bollen rätt i kopp för han fick gå fram till hålkopppen och rätta till kanten.

– Jag hade en liten kort intervju med Ulric. Han berömde båda banorna, de är i perfekt skick tyckte han och hela anläggning gillar han. Jag undrade om hur många han hade gjort innan det var en innan och det var en på en tävling detta också. Jag frågade även vad han gjorde på sista hålet ett par men det var kopp snurr för birdie där också med ett litet skratt från Ulric. Han är nu direktkvalificerad till nästa års final, berättar Andreas Thunander i Hooks Golfklubb.

Fotnot: Hole-in-one betyder att man slår bollen direkt från utslagsplatsen i det så kallade hålet och det blir därmed endast ett slag som notering.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *