Golf

Louise Rydqvist tvåa i världstävling

Golf Louise är en i golffamiljen Rydqvist från Värnamo som nu spelar mycket fin golf. I dag var hon finalist i en av världens mest prestigefyllda tävlingar. Louise var ett tag i ledning mot engelskan Jessica Baker.

Lousie Rydqvist. Privatbild

Louise fyller 21 i sommar och har läst första året av fyra på ett universitet, University of South Carolina. Utbildningen handlar om entreprenörskap, man kan säga att det är en utbildning inom företagande.

Studierna är mycket viktiga men givetvis även golfen där hon tävlar framgångsrikt.

Nu hade hon nått den klassiska amatörfinalen Womens Amateur Championship på Huntstanton Golfklubb nordväst om Norwich i England. Det är den kanske mest prestigefyllda amatörtävlingen i världen har spelats ända sedan 1893.

Louise hade ledningen med ett slag fram till hål 15. Då vann engelskan de fyra avslutande hålen på den första rundan av två. Det var alltså 18 hål på morgonen och sedan var det inplanerat lika många på eftermiddagen. Svenskan låg under med fem slag ett tag men närmare än tre kom hon inte och brittiska kunde vinna. Det var starkt ändå av Värnamotjejen att nå finalen och hålla den vid liv så länge.

– Det har varit bra hela veckan men några dyra missar i dag gjorde att jag föll på målsnöret. Men otroligt glad och tacksam över en silvermedalj i amatörgolfens mest prestigefyllda tävling, säger Louise till Värnamo.nu.


Värnamospelaren vann åttondelsfinalen mot landslagskompisen Ingrid Lindblad med två hål. I kvartsfinalen vann hon över australiensiska Kelsey Bennett. Matchen avgjordes först på hål 20.

Semifinalen mot spanjorskan Carla Bernat blev tuff. Spanjorskan hade ledning med två vunna hål inför de tre sista. Louise vann dock alla de tre sista hålen och blev finalklar.


Veckans vinnare säkrar spel till Aig Womens Open, US Womens Open, The Amundi Evian Championship och av tradition en inbjudan att tävla på Augusta National Womens Amateur Championship.

Lousie Rydqvist. Privatbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *