Golf

Världens största bunker?

Golf Det grävs just nu långt ned vid Götaströms Golfklubb tack vare bland annat bidrag från Värnamo. Frågan är vad man vill uppnå.

En ny, lite ngolfbana växer fram.  [1/9]

Kenneth Adolfsson berätta om bakgrunden till det stora hålet.  [2/9]

  [3/9]

  [4/9]

  [5/9]

  [6/9]

  [7/9]

  [8/9]

Rolf Johansson, en av dem som är fängslad av golf  [9/9]

Nu är det inte världens största bunker man vill uppnå utan det är en korthålsbana som man börjat anlägga tack vare bidrag på 150 000 kronor från Norhedsstiftelsen i Värnamo och lika mycket från Riksidrottsförbundets Idrottslyftet. Till det hoppas man på ett kommunalt bidrag och därtill mycket frivilligt arbete. Den totala budgeten ligger på 490 000 kronor.

– Det var Thomas Johansson som vid ett årsmöte kläckte idén att söka pengar från Norhedsstifteln och vi fick positivt besked, berättar Kenneth Adolfsson som är ordförande i golfklubben.

Den här veckan har man inlett arbetet och även om det är Pingstafton idag så jobbas det. Jonas ”Drängen” Karlsson sitter i grävmaskinen och kommer djupare och djupare ned i sandlagret som aldrig verkar ta slut.

• Men varför gräva så djupt?
– Jo, vi har avverkat skog, mossa och annan vegetation. Stubbar och lite annat ska ned i hålet, berättar Kenneth.

• Hur kommer den nya banan att se ut?
–Det blir en bana på kanske 30–50 meter och där man slår som längst just dessa meter. Det blir fem eller sex hål och den binds samman med vår puttinggreen.

• Vad är syftet med banan?
– Framför allt att barn och unga ska kunna spela här men även andra intresserade. Även den vanlige golfaren ska kunna öva här.

• Hur blir det med föräldrar som kommer med sina barn hit?
– De kan antingen sitta här intill eller spela själva.

• Vad händer mer på golfbanan just nu?
– Just i dag är det en stor tävling här och i morgon en ny för juniorer. Den 26 maj är det Golfens dag då man kan få pröva på golf.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *