Handboll

Mirakelvändning av Sverige – klar för semifinalen

Handboll Sverige hämtade in ett stort underläge mot Norge och är klar för semifinal. Uppdaterat.

Sverige vann med 24–23 (9–14) och går därmed tillsammans med Spanien till semifinal. Norge hade 23–19 men Sverige avslutade med fem raka mål. Avgörande 24–24 kom genom Valter Chrintz på straffkast med 15 sekunder kvar. Norge fick till ett avslut men skottet gick utanför mål. Denna  seger kommer att gå till historien som bragden i Bratislava.

– Jag minns inte ens var jag satte straffen, sa Valter Chrintz till TV 6.

Sverige var nederlagstippat inte minst sedan  storspelarna Andreas Palicka och Felix Claar hade testat positivt för covid-19 och fick inte spela i kväll. Den stod stjärnan var Jim Gottfridsson som hade stor del i att Sverige vände till seger. Peter Johannesson i målet måste också få ett stort plus för sin andra halvlek med blott nio insläppta mål.

Trots förlusten fanns det en glad norrman, Glenn Solberg som är tränare för Sverige.

Nu väntar semifinal på fredag mot Frankrike eller Danmark. Sverige får möta segraren i denna grupp. Just nu har Danmark den platsen men förlorar man mot Frankrike i morgon onsdag vinner Frankrike gruppen. Danmark – Frankrike har matchstart 20.30 och kring 22.10 vet vi vilket motstånd det blir för de svenska handbollsherrarna.

Herrlandslaget vid EM 2022. Pressbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *