Hästsport

12-åriga Milwa klar för stortävling

Hästsport Nästa vecka väntar ett rejält äventyr för Värnamobygdens Ryttarförenings Milwa Stensson. Hon ska nämligen tävla i Sverigeponnyn som går av stapeln i Scandinavium i Göteborg. – Det har varit en dröm, berättar hon.

Milwa Stensson på hästen Hedde. Foto: Privat

Sverigeponnyn är en så kallad inverkanstävling där ryttarna och hästarna bedöms efter en rad kriterier. Bland annat ryttarens sits, inverkan, följsamhet, tempo och vägval.

Milwa Stensson från Värnamobygdens Ryttarförening kvalade in till tävlingen när hon vann kvalet i Karlshamn i oktober förra året med 52 inverkanspoäng. Nu stundar semifinal i Scandinavium den 22 februari.
– Det har varit en dröm att få rida Sverigeponnyn på Scandinavium, det är ju ett kvitto på att jag är på rätt väg med min ridning. Jag är så tacksam för att alla detaljer satt under kvalet. Jag har tränat mycket och slipat på många små detaljer för att bli så samspelt som möjligt med min ponny Hedde, berättar hon.

Blir det final så kommer den sändas av SVT under lördagen vecka 8. Milwa Stensson beger sig till Göteborg och Scandinavium redan på måndag för att förbereda sig.
– Nu ska vi njuta av den här möjligheten att få rida inne på Scandinavium, vilket är väldigt häftigt då jag får rida på samma arena som några av världens bästa ryttare, säger Milwa.

Sverigeponnyn avgörs i samband med Göteborg Horseshow. Milwa Stensson tävlar för Värnamobygdens Ryttarförening och bor i Vaggeryds kommun.

Sverigeponnyn avgörs i Scandinavium. Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *