Hästsport

Ebba till Falsterbo: ”Ett superlag”

Hästsport Värnamoryttaren Ebba Thalin är tillsammans med lagkamraterna i Nääs Hästsportförening klara för finalen i lag-SM under sommarens Falsterbo Horse Show. 

Värnamoryttaren Ebba Thalin och hennes häst Ice Lady Gräns tävlar i finalen i lag-SM i hoppning under sommarens Falsterbo Horse Show. Arkivbild: Falkenbergs Foto

I helgen avgjordes Norrköping International Horse Show. Dit hade Värnamoryttaren Ebba Thalin och hennes häst Ice Lady Gräns tagit sig tillsammans med sina lagkamrater i Nääs Hästsportförening. Lagets ambition var att bli ett av åtta lag som får delta i SM-finalen för lag som äger rum under Falsterbo Horse Show. 

– Jag fick en förfrågan om att byta till klubben i höstas och tyckte det lät spännande. Det är ett superlag och jag har så himla goa lagkompisar. Vi har verkligen haft jättekul från första början, säger Ebba Thalin.

Söndagens semifinal avgjordes i två omgångar i 1,40-metershoppning.

– Det var en tuff bana. Ice var superpigg och jag var nervös men det gick vägen och vi gick vidare till omgång två. Den gick på samma bana, men många hästar var trötta och rev ut sig. Min häst var lagom pigg efter att ha fått springa av sig lite innan hoppet. Jag sa till min tränare och lagledare att ”nu är jag avslappnad, nu tror jag att det sätter sig” och så sjönk mina axlar ned, det gjorde otroligt mycket, berättar Ebba. 

Paret tog sig genom banan och korsade mållinjen. När slutresultaten redovisades stod det klart att Nääs Hästsportförening blivit femma i semifinalen. Det innebär att Flodaklubben är ett av åtta lag som gör upp om SM-medaljerna under Falsterbo Horse Show.

– Det känns jättebra, dels att det var kul att hästen hoppade bra och att man blir glad för sin egen hästs skull men också att det gick så pass bra att laget tog sig vidare. Det har varit otroligt roligt att tävla i det här laget. Alla är så duktiga och lagandan gör så mycket, vi peppar och stöttar varandra. Att komma till Falsterbo har varit ett mål, men inför säsongen satte vi upp olika delmål. Det första delmålet var att vinna en tävling, vilket vi gjorde i Halmstad för någon månad sedan. Därefter satte vi som delmål att komma till semifinalen i Norrköping, vilket vi också lyckades med. Nu har man Falsterbo att se fram emot och det känns riktigt häftigt. Nu gäller det att försöka hålla sig i form och att ha hästen fräsch inför tävlingarna, avrundar Ebba. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *