Hästsport

Ridklubbarna i Småland satsar på gemensam ungdomscup

Hästsport För två år sedan, 2022, arrangerades den första cupen av Triple Amateur Tour i hästhoppning i GGVV-regionen. Resultatet blev lyckat så nu är det redan dags att göra ytterligare en satsning och utvidga cupen.

  [1/2]

  [2/2]

– Under två år har vi satsat på cupen för ungdomar och vuxna på storhästar och nu har vi fått förfrågningar om vi kan utvidga cupen för ungdomar på ponny, Pony Amateur Tour, berättar initiativtagaren Mikael Heilmann.

– Extra roligt att det nu är elva klubbar runt om i Småland som har anmält sitt intresse att arrangera de olika kvalen. Som det ser ut nu blir det kval i Vimmerby, Aneby, Ljungby, Udden, Växjö, Lammhult, Älmhult, Norrahammar, Vaggeryd, Gislaved och Braås, fortsätter Mikael.

Den första kvaltävlingen kommer att äga rum i Vimmerby i slutet av maj och finalen av Pony Amateur Tour rids i Gislaved 5 oktober. Däremellan är det elva kval som ungdomarna ställer upp i.

– Vår förhoppning är att locka till oss totalt 400 ekipage från såväl Småland som från andra närliggande län så som Östergötland, Västergötland, Halland och Skåne. Vi kommer att bjuda in ponnyryttare från totalt 350 klubbar, avslutar en entusiastisk Mikael.

Initiativtagare till tävlingsupplägget är Mikael Heilmann tillsammans med Gislaved-Anderstorp Ridklubb, Vaggeryd-Skillingaryd Ridklubb och Värnamobygdens Ryttarförening. För att kunna genomföra satsningen Pony Amateur Tour samarbetar arrangörerna med flera stora företag som sponsrar med priser till ett värde av 40 000 kronor till ungdomarna.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *