Hästsport

Stor framgång för Milwa Stensson i Göteborg

Hästsport Det blev ett minne för livet för 12-åriga Milwa Stensson när hon i veckan tävlade i Sverigeponnyn i Göteborg. En felfri hoppning i finalen räckte till en tredjeplats.

36 ekipage deltog i semifinalen och där blev det en sjätteplacering för Milwa Stensson och hennes häst. 12-åringen är boendes i Vaggeryds kommun, men tävlar för Värnamobygdens Ryttarförening.
– Jag är så nöjd över att min fantastiska ponny Hedde som bara är 8 år gammal och går in på den stora arenan och tar allt med ro, säger hon i en kommentar.

Finalen gick av stapeln i lördags och sändes av SVT och där lovordades hon av bland annat kommentatorn.
– Hela upplevelsen har varit så häftig att vara med om. Under lördagens final fick vi rida fram tillsammans med världscupsryttarna Peder Fredriksson, Rolf-Göran Bengtsson och Jens Fredriksson, vilket var en mäktig upplevelse. Jag är så nöjd över min och Heddes prestation och att vi båda lyckades fokusera när det väl gällde, eftersom det var väldigt nervöst. Att hamna på prispallen var en magisk känsla.

Prispallen var det ja. I finalen red ekipaget felfritt och placerade sig på en tredje plats inför 12 000 åskådare. Ryttarna och hästarna bedömdes precis som i semifinalen av Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona och landslagsledare Anna-Clara Pettersson.

Foto: Privat  [1/3]

Milwa Stensson. Foto: Privat  [2/3]

Foto: Privat  [3/3]

Taggar

Dela


1 reaktion på Stor framgång för Milwa Stensson i Göteborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *