Innebandy

Återuppståndna SIK siktar på övre halvan

Innebandy Efter att laget legat nere en säsong så kör nu Skillingaryds IK igång sitt herrlag igen. Spelande tränare i laget är Henrik Ojala. – Vi startar upp igen och så tar vi det därifrån, berättar han.

Bild från säsongen 22/23. Foto: Per Bunnstad

Det äldsta pojklaget i Skillingaryd är födda 2010 och det är lite för tidigt för att kliva in i ett seniorlag. Efter att a-laget lades ned ifjol så startar man nu upp det igen. Med till stora delar samma trupp som då.
– Det var ett gemensamt beslut av oss som spelat tidigare. Vi kände att klubben behöver ett a-lag. Så vi gör ett nytt försök nu att starta igång. Vi kör en säsong så får vi se hur det blir.

Vad har ni för sportslig målsättning kommande säsong?
– Vi har inte diskuterat någon målsättning. Men målet är att alltid vinna alla matcher. Jag har dålig koll på den division 4-serien vi hamnat i. Jag har aldrig spelat i västra serien innan. Men om målet är att vinna varje match så får vi sikta på övre halvan.

33-årige Henrik Ojala har genom karriären gjort sig känd som en skicklig poänggörare. Säsongen 21/22 blev det 78 poäng från hans klubba. Ifjol blev det tre matcher för Månsarp.

Har du hållit krutet torrt?
– Ja. Det tror jag.

SIK:s seriepremiär är på lördag på hemmaplan mot Moheda.

 

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  SIK herrar avgjorde med 30 sekunder kvar
LÄS MER:  SIK herrar avgjorde med 30 sekunder kvar
LÄS MER:  Oavgjort för SIK-herrarna

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *