Innebandy

Värnamo IK utslaget ur Smålandscupen

Innebandy Straffar kom att avgöra Värnamo IK:s öde i cupmatchen mot Kalmarsund.

Arkivbild.

Forsheda sporthall förvandlades till en kokande gryta när det skulle avgöras vilka av Värnamo IK och Kalmarsund får avancera vidare i Smålandscupen.

VIK fick sämsta möjliga start när gästerna gjorde både 0–1 och 0–2 under de första 90 sekunderna. Rasmus Hilding reducerade snabbt för hemmalaget, som kvitterade och sedan tog ledningen genom Olle Winst. Kalmarsund kom tillbaka och hade åter tagit ledningen innan första halvtidspaus.

– Det blir lätt att man kan hänga med huvudet med en sådan start på matchen, men grabbarna håller ihop det och vi jobbar oss in i matchen. I den andra perioden tar vi över allt mer, säger tränaren Henrik Rommeskog.

VIK gör tre raka mål i den andra perioden, men Kalmarsund håller emot och i periodpausen står det 6–6. Med fem minuter kvar av matchen gör Axel Evebring dagens tredje mål fram till 7–6, men i matchens sista minut kvitterar bortalaget på nytt. Matchen går till straffar. Där avgör Simon Anjou till bortalagets fördel och matchen slutar 7–8 till Kalmarsund.

– Vi jobbar oss in i matchen och gör en jäkligt bra prestation, framför allt tack vare defensiven. Jag förstår om killarna är sura men sett till helheten gör vi en bra match. Hela laget gör en bra prestation, men Alexander Beckert i målet och tremålsskytten Axel Evebring får extra beröm för sina insatser, säger Henrik Rommeskog.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *