Innebandy

Laget är största nyckelspelaren för SIK

Innebandy Man har tappat spetsen – men det behöver nödvändigtvis inte betyda att resultatet kommer bli sämre för Skillingaryd den kommande säsongen i division 2-innebandy. – Jag hoppas mycket på l a g e t kan göra någonting. Ett lag som kämpar tillsammans kan vara värt väldigt mycket, berättar tränaren Kim Andersson.

Ifjol slutade Skillingaryd femma i serien och när tränaren Kim Andersson en dryg vecka innan seriepremiären får frågan om målsättning för laget i år så svarar han att man inte pratat om det inom laget än.
– Jag kan väl tänka mig något liknande som det blev förra året. Men då hade vi å andra sidan fruktansvärt bra spelare, så då kanske den placeringen var en liten besvikelse. Men jag tror att serien i år blir ganska jämn och det finns inga riktiga spetslag som det gjorde förra året.

Stjärnan har lämnat

Det har varit hög spelaromsättning i SIK-laget, bland annat har stjärnan Sofie Claesson lämnat. Istället har man fått ett gäng tjejer från Månsarp, några spelare har gjort comeback och sedan har man flyttat upp spelare från de egna leden.
– Det är ett spännande lag, säger Kim Andersson.

Tränaren återkommer gång efter annan till att det är l a g e t som ska göra det i år.
– Jag tycker vi har ett väldigt bra gäng och det känns väldigt positivt. Jag fokuserar väldigt mycket på att vi ska ha en god stämning och göra det för varandra.

Vilka blir era nyckelspelare i år?
– Jag tycker inte riktigt om att lyfta fram det. Laget är den största nyckelspelaren känner jag. Men Ebba Bladh är vår lagkapten. En tjej som ska bli fruktansvärt intressant att se i år är Isa Larsson, hon har sett fantastisk ut och är född 05. Alicia Alkemark är 07:a och spelar på dispens. Hon är en jättespännande idrottstjej, det kommer fram såna talanger ibland och hon är en av dem, berättar Kim Andersson och nämner även Meja Gustavsson och målvakten Ebba Philip.
– Det var bara några exempel, men framförallt är vi ett gott gäng som jag hoppas kan göra något tillsammans.

Seriepremiären går av stapeln på lördag då Skillingaryd tar sig an Ryd på bortaplan.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *