Innebandy

Ny tränare för Skillingaryds damer

Innebandy Förra säsongen startade återigen Skillingaryds IK:s damlag efter flera år utan tränare. Laget leddes då av Elias Heijel, men i dagarna har Skillingaryd gjort klart med en ny tränaruppsättning.

Skillingaryds IK:s damlag har fått en tränare i form av Kim Andersson

Ny huvudtränare för damlaget blir Kim Andersson och han tar med sig hela ledargruppen för det mycket framgångsrika 04–06 laget till sin hjälp.

I ledargruppen ingår Krister Lundgren, Ola Liljeroth och Maria Hagelin Kjellén. Uppdraget är Kims första på seniornivå men han har med stor framgång coachat föreningens äldsta flicklag till bland annat en tredje plats i Gothia cup och ett antal fina placeringar i både cuper och seriespel.

Såhär säger Kim om det nya uppdraget:

– Det ska bli fantastiskt roligt att få fortsätta att utveckla det vi påbörjat med dom yngre tjejerna och vi har en härlig ledargrupp som kompletterar varandra väldigt bra! Vi kommer fortsätta att arbeta på det vis vi tidigare gjort och lägga stort fokus på glädje, seriositet och bra prestationer. Vi kommer inte ha något tydligt resultat-mål, vi tror att bra spelmässiga prestationer över tid ger ett bra resultat i tabellen.

När det gäller spelartruppen så är den i stort intakt från förra säsongen och man har även flyttat upp flera talangfulla tjejer till damlaget.

Under förra veckan inleddes försäsongen, där man har tagit hjälp av duktige fystränaren Jerry Karlsson.

Källa: Pressmeddelande från Skillingaryds IK

Skillingaryds IK:s damlag har fått en tränaruppsättning. Arkivfoto

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *