Innebandy

Ungt VIK ska etablera sig

Innebandy Ifjol gick man som tåget i division 3. Nu handlar det om en ny nivå för ett ungt Värnamo IK som har som långsiktig målsättning att etablera sig i division 2. – Misstag straffar sig mycket snabbare i tvåan än i trean, säger den nye tränaren Henrik Rommeskog till Sporten.

Henrik Rommeskog. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen.

Sedan fjolåret så har man tappat lagkaptenen Daniel Jönsson och Emanuel Toftgård. Den senare befinner sig på en långresa och kan eventuellt bli aktuell mot slutet av säsongen. Nya i truppen är Martin Ingvarsson och Felix Carlsson som båda två gör comeback efter en tids uppehåll.

Ungt lag

I övrigt ska man satsa på sina talangfulla ungdomar. I somras valde man nämligen väg i föreningen och kom fram till att ge de spelare som spelat juniorallsvenskan med VIK förtroende. En av anledningarna till det är den nye tränaren Henrik Rommeskog som tränade juniorerna ifjol.
– Vi har ett ungt bra lag, bra stämning i gruppen och vi tror på det vi gör. Sen kommer det bli tufft. Division 2 är betydligt mer taktiskt och det kommer gå mycket snabbare. Misstag straffar sig mycket snabbare än i trean. Så det är det vi måste lära oss. Men känslan är bra för vi har ett ungt och lovande lag, garanterat det yngsta laget i serien

Vad har ni för målsättning?
– Styrelsen har satt upp en målsättning att vi ska etablera oss i division 2 och det betyder ju i första hand att vi ska bli ett lag någonstans i mitten. Kanske inte den övre halvan, men någonstans där strax under övre halvan.
– Sen går vi givetvis in för att vinna varje match och göra så bra prestation som möjligt. Men att etablera oss är målet över tid.

Som seriefavoriter nämner Henrik Rommeskog Växjös och Jönköpings andralag. Men även Sävsjö och Karlskrona.

De är nyckelspelarna

På försäsongen har man spelat fyra matcher i Smålandscupen och tränaren beskriver det som att det blivit bättre match för match.
– De två senaste matcherna och de prestationerna, de gav lite kvitto på att vi har något på gång. Det var en bar känsla efter de två matcherna.

Vilka spelare är att betrakta som nyckelspelare i er trupp?
– Vi har tre killar som är våra nycklar. Filip Älverdal som är kapten. Axel Evebring som vann poängligan i trean ifjol. Albin Rommeskog har dubbelicens och tillhör oss men är även tillgänglig för Hovslätt i allsvenskan. De blir nycklar i offensiven och de visade redan förra säsongen att de är mogna för seniorspel. Sedan har vi tre målvakter som blir viktiga för oss. Målvaktssidan är vi väldigt bekväma med.

Du kommer träna din son i år, Albin Rommeskog, kommer det bli speciellt?
– Jag har tränat honom i hela hans liv. Just det gänget har följt sedan 6-7-årsåldern och hela vägen. Det är lite speciellt, mer speciellt när vi är på seniornivå, men vi har en bra distans och vet var vi har varandra. Det löser vi på ett professionellt sätt.

Premiären i division 2 går av stapeln på fredag då Vimmerby står för motståndet på bortaplan.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *