Innebandy

Värnamo tillbaka på vinnarspåret – vände i tredje perioden

Innebandy Poängtapp i två raka matcher för Värnamo IK. Nu klev laget tillbaka på vinnarspåret efter 5–3 (1–1, 1–2, 3–0) borta mot tabellfyran Tenhult. –Vi kämpar och sliter, det är marginalerna som studsar med oss idag, säger Deniz Nilsson efter segern mot Tenhult.

En inspelad poäng. Det var Värnamo IK resultat de två senaste matcherna. Något som fått laget att tänka till lite extra.
– Jag tror inte vi har tänkt så mycket. Visst har vi ett tufft spelschema men grabbarna gör det bra, säger Deniz Nilsson efter 5–3 seger under onsdagskvällen.

Mot tabellfyran Tenhult blev det inte bättre till än början. Efter första period stod det 1–1, där Värnamos mål gjordes av Albin Rommeskog.

– Vi har en otroligt bra målvakt som stänger igen. Vår plan från början var att spela ett mer defensivt spel som vi lyckades med, avslöjar Nilsson

Det blev dock inte bättre till andra perioden. Tenhult gjorde ledningsmålet 2–1. Värnamo kvitterade strax efter, av Max Ericsson. Det var dock hemmalaget som hade ledningen med 3–2 efter två spelade perioder.

– Vi blev lite mer passiva och fick inte igång det aggressiva spelet som vi hade.

I period tre hände något.

Efter fem minuter spel satte Gabriel Johansson 3-3. Efter några numerära överlägen kunde Emanuel Toftgård göra 4-3. När det återstod exakt två minuter fastställde Filip Älverdal slutresultatet till 5-3.

– Vi gör en del taktiska ändringar till sista perioden. Killarna som fick förtroendet tog tillvara på det och sedan fick göra mål numerärt överläge också.

En spelare som tydligen gjorde ett kanonjobb idag var Max Ericsson. Han fick dock avtjäna en 2 plus tio minuters utvisning i slutskedet.
– Men den får vi för att vi fira lite extra på mittplan, så han får sitta av den. Annars gör han grovjobbet under hela matchen, så han är värd lite extra beröm en kväll som denna.

Värnamo är nu bara en poäng efter serieledarna Månsarp och då har laget tre matcher färre spelade. Den stora frågan är om Värnamo fixar detta.
– Jag hoppas men jag lovar inget, avslutar Deniz Nilsson

Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *